tiistai 1. huhtikuuta 2014

Hammashoitoa ja sudenhampaan poisto

 Vähän ex-tempore sain hyvän eläinlääkärin raspailemaan ponien hampaita ja pohdittiin suu asioita samalla muutenkin. Oli todella mielenkiintoista ja kyselin paljon. Pandaa ei raspattu, kun olisi sähköraspin kanssa vaatinut rauhoituksen, eikä sitä tässä vaiheessa tiineyttä voi enää rauhoittaa. Vaivaa sillä ei näyttäisi suuremmalti olevan, mutta tarkastetaan hampaat ennen kuin aletaan laittaa rautaa taas suuhun. Nythän se on posotellut hyvin kuolaimettomillakin. Joku kaunis sidepull olisi sille työn alla hankkia.

 Pikku Hepalla oli vähän piikkejä, ei pahoja. Kitalaki ei ole kovin matala, mutta hampaat itsessään ovat aika matalat. Kuolain siis todennäköisesti liukuu helposti hampaiden päälle, mistä niiden narskuttelu ja pureskelu johtuu. Pienet sudenhampaat löytyi, mutta niin pikkuiset, että eivät ole haitaksi.

Poppelilla oli myös vähän piikkejä. Toinen sudenhammas on lähtenyt hampaitten vaihdon yhteydessä. Toinen poistettiin, kun oli vähän sellaisessa paikassa, että saattanee vaivata. Ehkä jäykkyys oikeallekin johtuu osittain tästä. Jää nyt nähtäväksi. Kätevästi se eläinlääkäriltä kävi, kun väänsi sen pois ja lähti varsin siististi.

Raspausväli on kuulemma hyvä pitää tuossa vuodessa, jos ei mitään ihmeempiä ilmene. Kummallakin sen verran siistit hampaat ja purenta. Sama eläinlääkäri pitää ehdottomasti pyytää katsomaan myös Pandan purukalusto sitten aikanaan. Harmikseni en tajunnut kuvasatoa ottaa tästä hommasta.

Tänään ponit saavatkin ansaitun vapaan vaikka eläinlääkärin mukaan sillekään ei ole tarvetta. Poppelille suositteli pari päivää ilman kuolainta, mutta sitten pitäisi alkaa olla ok. Viikon päästä jo täysin kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti