maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kuulumisia

Juniori päikkäreillä, keskimmäinen isänsä matkassa ja esikoinen läksi mummulaan yökylään. Mikä ihana hiljaisuus ja rauha ;)

Ilmoitin vain Pandan ja varsan näyttelyyn. Tulee muuten liian tiukka aikataulu kuljetusten sun muun suhteen. Ponipojat voi suunnata syysnäyttelyyn syyskuussa, kun sinne en nyt sitten kuitenaan varsaa ala rahtaamaan.

 Huomenna vuorossa eläinlääkäri. Rokotukset ja tuo tullessaan kasan matolääkkeitä. Pitkän tauon jälkeen suunnataan Poppelinkin kanssa tunnille. Jos laatuponikilpailuun meinaa tähdätä, nyt olisi viimeinen aika aktivoitua. Poni tarvitsee kengät maastoilua varten, mutta ensi viikolla sekin hoituu. Päästään sitten kasvattelemaan kuntoa ja tasapainoa maastoreissuilla. Pikku Heppa taas saa luvan alkaa hölkötellä lisää kärryjen edessä. Suunnitelmissa vain vaihtaa valjakkovermeisiin, kun nuo kaikki ravikamppeita. Laatuponikilpailussa on erikseen myös ajoluokka, että Pikku Hepan voisi siinäkin tietysti askellajien puolesta näyttää. Jos vain saa askellajeista sen verta irti. Eilen illalla, kun laitumelta hain, niin poni päästeli niin komiaa ravia, että oksat pois. Ollapa itse persjalkainen tappi, niin tuossa olisi vauhdikas ja hauska poni. Noo, jahka tytöt kasvaa... ;)

 Poppeli nyt tiettävästi toistaiseksi majailee täällä. Mahdollisesti myös ensi talven. Toisaalta, silloin ei ketään tarvitse tarhata yksinään. Mauri kun saa toistaiseksi pitää miehuutensa. Omaan silmään se on hieno, tottakai! Mutta ehkä sitä vähän katselee omistajana ja kasvattajana vaaleanpunaisten lasien läpi. On se hyviä liikkeitäkin paikoin väläytellyt viime aikoina. Alkuun katselin, että hyvärakenteinen varsa, mutta ei mikään liitokavio. Toki ne liikkeet kasvun mukaan aina välillä täysin hukassa.

Mä niiiin halajan uutta koppia. Himoinnut jo pitkään. Telikoppi etupurulla ja mielellään diagonaalilastauksella, mutta sittenhän hinta pomppaa jo 10 tonnin paikkeille. Nyt pitäytynyt siinä telikopissa etupurulla ja muutama kohtuuhintainen olisi markkinoilla... Isännällehän tästä ei taas uskalla edes hiiskua :P Ifor Williams merkiltään kuulemma näistä parhain. Käytettynä 5-8 tuhatta. Nyt myös Humbaur Notos tuonut uusia etupurkutraikkuja markkinoille, joiden hinta 8 tonnin tietämillä. Uusihan olisi aina kiva, mutta muutama vanhempi Umen koppi myös markkinoilla. Ne osuu tohon omaan budjettiin paremmin. Katsotaan nyt.

Suunnitelmissa ja etenkin toiveissa olisi päästä Pandan kanssa tuossa talvella enemmänkin liikkumaan ja kunnon koppi olisi tarpeen. Etupurku sen takia, että Panda välillä vähän lastausongelmainen ja siksi, että mielestäni yksin helpompi toimia etupurkutraikun kanssa, kun ei tarvitse hevosta kopista peruutella vaan voi kävellä suoraan ulos. Valmennuksiin, harjoituskisoihin, maneesille jne. olisi Pandan kanssa kevättalvella tarkoitus suunnata. Sen kanssa tavoitteena laatuponikilpailu 2015, koska se on Pandan viimeinen mahdollisuus. Varsoneena saa osallistua 4-vuotiaisiin, että siinä mielessä valmisteluilla ei kiirettä ole.

Päikkäriaika


 Äitin pieni apuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti