lauantai 11. lokakuuta 2014

Klinikkareissua

Pieni harmaa on yksinyt niin paljon, että kuskasin sen sitten Kangasalan hevosklinikalle. Muutenkin se on ollut jotenkin kärttyinen ja haluton, joten jossain nyt mättää. Koko tyttötrio lähti matkaan, mutta onneksi vaarikin tuli vähän katsomaan perään. Olin varannut ajan kavioiden kuvaukseen ja yskän takia keuhkojen tähystykseen.

Ajat olivat yli tunnin myöhässä, mikä olikin kovin rattoisaa tyttökatraan kanssa... Etenkin nuorimmainen, kun alkoi jo vähän väsähtää, vaikka nukkuikin matkalla. Onneksi siellä ei juuri muita hevosia ollut, niin emme aiheuttaneet hirveästi pahennusta.

Kaviot kuvattiin ja ponilla ei näkynyt jälkeäkään kaviokuumeesta! Olin mielettömän iloinen. Eläinlääkäri käski kengittäjää konsultoida sen verran, että suotta jättää kaviot kamalan pitkiksi. Kärkeä saa pätkäistä reilustikin.

Keuhkot tähystettiin. Valkoista limaa löytyi paljon ja selvästi yskästä ärsyyntynyt keuhkoputki/kurkku. Varsinaista syytä yskälle ei löytynyt, mutta eläinlääkäri epäili, että lima on niin tiukkaa ettei poni saa sitä yskimällä liikkeelle. Equipulmin kuuri tuli taas. Saman poni veteli keväälläkin eikä siitä mainittavaa hyötyä ollut. Katsotaan onko apua. Kastellaan heinät ja kait mä sen pihaton sitten tuolle värkkään vielä tälle vuotta. Säilöheinään siirrytään jahka kelit kylmenevät riittävästi, että avattu paali ei ehdi pilaantua. Poni on yksinyt satunnaisesti pitkin kesääkin, että se tässä itsellä vähän häiritsee. Kuivikkeena on ollut vaihtelevasti olki, puru tai puupelletti. Eroa yskään ei ole ollut.

Verikokeetkin otettiin eikä tuloksissa ollut mitään hälyttävää. Vähän olen ymmälläni, kun poni on yskäinen, kuumeeton, mutta myös selvästi kärttyinen ja haluton mihinkään hommiin. Joku mättää jossain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti