tiistai 6. tammikuuta 2015

Hrrr, pakkasta!

-25´C sanopi mittari aamulla. Kasvot tuppaa pihalla jäätymään, mutta muuten touhotan vissiin niin rivakasti ulkohommissa ettei kylmä ehdi tulla. Edes sormien tai varpaiden osalta ei palele, vaikka niiden osalta talvivarustus on hivenen puutteellista. Ihme, koska minä olen tunnetusti se vilukissa.


Puhelimen huonolla kameralla ei kyllä ikuisteta luonnon kauneutta

Kelit ovat kylmät, mutta luonto antaa silloin kauneintaan. Upeat kuutamot ja kauniit auringonpaisteet. Aivan mahtavat kelit. Harmittelinkin, kun en eilen illalla päässyt maastoilemaan, kun isäntä kaupungissa. Tänään otettiin se sitten takaisin. Ensin pyörittelin tammaa hetken kentällä. Oli mukavan taipuisa ja rento eli hieronta auttoi. Parit laukannostotkin otin, ei pukkeja ja kumpaankin suuntaan nousi nätisti. Meillä olikin uusi koulupenkki testissä. Globus Clic, joka on muuten yllättävän pieni vaikka 17" istuin olikin. Michelin ukkona ainakin tuntui jopa vähän naftilta.

Hyvin nopeasti suunnattiin kuitenkin maastoon. Otsalampulla ei tehnyt mitään, kun kuu loisti niin upeasti valkoisilla hangilla. Alkuun tamma vähän kyttäili pitkiä varjoja, mutta rentoutui nopeasti. Karauteltiin myös laukalla, kun pakkastakaan ei iltasella ollut enää kuin joku -18´C. Tammahan kuumeni yllättävän paljon. Olin luvannut isännälle lyhyen ja nopean ratsastuksen, että nopeasti vain testailen satulaa. Mutta tammahan olisi mennyt taas vaikka kuinka. Kentällä otettiin loppuravit ja tamma hakeutui nopeasti rentona eteen alas. Annoin sen kävellä vielä löysin ohjin pihan poikki ja tallille, jossa iltaruuat odottaa. No, se mitään tallille olisi taaskaan mennyt vaan olisi lompsinut tallin ohi maailmalle. Hupsu poni. Jos huomenna pidempi lenkki, kun pakkanenkin laskee.


Poni kimoutuu pakkasessa ;)
Ripset jäätyy
Hööksin loimimallistoa 15v. sitten ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti