tiistai 19. toukokuuta 2015

Täti vs. poni 1-1

Täti sai yllättävän vapaapäivän tuossa männäviikonloppuna. Isäntä oli jossakin maailmalla. Lähti melkein samantein, kun täti pääsi yövuorosta kotiin ja iski päänsä tyynyyn. Voitte kuvitella sitä ihanaa olotilaa, kun yövuorosta melkein samoilla silmillä paimentaa eläin- ja lapsilaumaa. Onneksi on olemassa isovanhemmat! Vaari tuli noutamaan lapsukaiset päivällä mökkeilemään serkkukatraan kanssa. Aiemmista puheista poiketen myös pikkuneiti otettiin reissuun matkaan ja täti pääsi painumaan vällyjen väliin.

"Lapsivapaa" kuitenkin on niin harvinaista, että eihän sitä kauaa jaksanut torkkua ja kun työjuttujakin piti hoitaa. Duunit ensin alta pois ja ennen sovittua lastenhakua ehtisi vielä pyöräyttää ainakin yhden ponin kentällä. Otin Pandan ajatuksena kevyt liikutus. Kentällä oli valmiina parit esteet. En tiedä höyryyntyikö tuo niistä niin paljon vai mistä, mutta alla oli taas yksi räjähtävä poni. Jo ensimmäisissä raveissa tunsi, että tästä tulee "hubaa" matkantekoa. Ja pukkisarjojahan sieltä päästeltiinkin. Ihme höyrypää elukka.

Ensimmäiset hypyt menivät ihan metsään. Verkkaesteenä oli pieni portti. Pukittelun takia ei päästy esteelle asti ollenkaan. Sitten täti taas sisuuntui ja poni kuosiin. NYT hypätään. Poni hyppäsi ja muutaman verkkahypyn jälkeen otettiin pystyä. Sille imu olikin valtava. Turpa kohtii estettä ja poni tiesi heti homman nimen. Tuntui tammallakin olevan kivaa, kun koulua vain kentällä tuuppailtu. (Ollaanhan me siis myös maastoiltu, mutta kentällä hypyt jääneet väliin) Täti siinä pääsee jo vähän fiilistelemään ja sittenhän se poni taas tarkistaa, että onko kuski hereillä. Hypätään pitkällä sivulla olevaa yksittäistä pikku pystyä. Tarkoituksena vain suora linja. Poni hyppää hyvin ja tiukka pukkisarjakurvi oikealle, molemmathan siinä maassa käydään, kun tammalla pettää vähän tasapaino.

Puh, ei haavereita, täti iski vain reitensä ilkeästi satulan etukaareen, josta mojova mustelma. Parit hypyt otettiin vielä sen jälkeen, ettei lopeteta tuollaiseen fiaskoon. On se vaan ihme elukka. Toisena päivänä se ei mene puomistakaan yli ja toisena se hyppää kuin mikä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti