torstai 28. toukokuuta 2015

Valmennusta

Tänään oli taas kotikentällä koulutuuppausta. Saken kanssa ollaan viime päivät otettu tosi rennosti. On maastoiltu paljon ja käyty laukkailemassa aivan täysiä pellolla. Kotikentällä on vain pyörähdetty välillä pikaisesti ja silloinkin yleensä tehty jotain mielekästä, kuten hypitty pieniä esteitä. Hampaan putsaus, rennot lenkit, kuolaimen vaihto, mikä lie auttanut, mutta Sakke oli nytkin valmennuksessa tosi rento. Verrattuna siihen Sakkeen, jota aloin huhtikuussa ratsastelemaan. Se Sakke painoi otsa edellä, puri kiinni kuolaimeen, ei taipunut vasemmalle ja kipitti mielellään kamalaa vauhtia. Käytännössä siis oli todella kova ja vahva suusta.

Muutos on hurja ja ennen kaikkea hieno. Ilmoittauduin Saken kanssa OriRan koulukisoihin. Mennään inhokkiohjelmani K.N.Special. Mutta noin rennolla ja mukavasti liikkuvalla ponilla siihen lähtee mielellään. Fiilis oli nimittäin tosi kiva, kun miettii mikä oli tosiaan lähtötilanne.

Pandan kanssa tehtiin siirtymiä. Senkin kanssa sujui kivasti. Muutama päivä takaperin reenasin sen kanssa laukannostoja. Ovat "taantuneet" aika hitaiksi. Isojen kehujen kanssa alkoi sujumaan hienosti. Seuraavana päivänä tamma nostikin laukkaa jo pelkistä painoavuista. Tuntui ihan superilta. Ja se, kuinka isoilla kehuilla tuo tamma alkaa oikein todenteolla yrittämään.

Nyt tehtiin isolla ympyrällä tosiaan siirtymiä. Oikeaan kierrokseen kaikki meni hienosti, kun sai kuumuudesta lässähtäneen ponin vähän heräteltyä kantamaan itseään. Noh, vasempaan kierrokseen nousi väärä laukka. Uudestaan ja uudestaan. Tammakin alkoi jo hermostua. Itsellä vilisi jo silmissä kaiken maailman fyysiset vaivat, jotka oireilevat näin. Inka onneksi rauhoitteli. Jumpattiin sitten vasenta puolta vähän taivutuksilla ja väistöillä ja kyllähän se vasenkin sieltä sitten nousi. Ja laukka oli hyvää, kun saatiin vain nousemaan.

Hieronta ja esteratatreeniä luvassa ensi viikolla. Sitä ennen edessä tiukkatahtinen työviikonloppu ja ne OriRan pikkukisat, jos kuski vain yövuorosta jaksaa sinne suhata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti