tiistai 30. kesäkuuta 2015

Hyvä treeni, hyvä mieli

Maanantaina oli Inkan valmennus. Kerroin, että olin ilmoittautunut Kangasalle koulua tuuppaamaan. Vedettiin sitten Pandan kanssa kunnon treeni. Avotaivutusta, isoa ravia ja kunnolla laukkaa. Ja ai että, kun poni tuntui hyvältä. Pandallahan alkaa vasen puoli olla heikompi. Nostaa helposti siinä vääriä laukkoja eikä taivu rehellisesti. No, se on kuskinkin heikompi puoli, joten eiköhän se ole kuskin aiheuttamaa. Jumpattiin siis ensin vasen puoli ja kyllä ne oikeat laukat siitä hienosti nousivatkin. Oikeassa kierroksessa parin avotaivutuksen jälkeen poni tajusi idean ja kuski sai vain fiilistellä. Se on aika hieno tunne, kun poni yhtäkkiä tarjoaa juuri sitä mitä on haettu ja itse saa kirjaimellisesti olla vain kyydissä ja ihastella.

Näillä fiiliksillä on hyvä lähteä kisoihin. Tähän mennessä tammaa on myös pitänyt niin kakarana, ettei siltä ole kamalasti vaatinut. Nyt huomaa, että siltä voi ratsastuksellisesti jo alkaa ihan oikeasti vaatia paljon enemmän. Sen pää myös kestää ne vaatimukset eikä se saa mitään pukkikohtauksia, jos kaikki ei heti sujukaan. Aivan loistava tamma kaikenkaikkiaan.

Sakke sai laidunlomaa valmennuksesta kuskin laiskuuden takia. En jaksanut järjestellä ponin hakemista laitumesta, kun hevosautokin taas maailmalla. Illalla kyllä vielä pyöräytin Lulun. Kentällä tsekattiin, että vaihteet toimii ja sitten lähdettiin maastoon. Odotin, että siitä olisi voinut tulla aika show, kun pitää kaverit jättää kotiin. Mitä vielä. Luottavaisesti tamma lähti metsätietä köpsöttelemään. Kävelemässä vain käytiin pieni pätkä. Pysytään vielä mukavuusrajojen sisäpuolella ja pikku hiljaa pidennetään matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti