sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Vesilahti 26.6.

Yhdet harjoituskoulukisat peruuntui tältä viikolta, joten suuntasimme ponien kanssa esteradalle. Vesilahdella oli 1-tason estekisat. Pandan kanssa menimme 50cm ja 70cm, joten se oli ensin vuorossa. Fiilis oli ponista aika hyvä. Verkassa vähän jännittyi ja yritti pöllöillä, mutta nopeasti rauhoittui ja rentoutui. Otin vain pari verkkahyppyä molempiin suuntiin, katsoin, että molemma laukat nousee sujuvasti ja muuten ennätettiin kävellä paljon. Ekalla radalla tuli harmillinen kielto kakkosesteelle, joka oli puna-musta okseri. Jo kaukaa alkoi tamma hiipua. Jos kuski olisi ollut tomerampi, oltaisiin siitä yli menty. Muuten rata meni puhtaasti. Tamma oli muutenkin tosi kiva. Laukka eteni, ponnistuspaikat löytyi hyvin eikä kyttäilty turhia. 70cm meni tammalta hienosti puhtaalla radalla. Oltiin ilmeisesti ensimmäinen ei-sijoittunut. Ei aika riittänyt, mutta pääasia oli sujuva ja hyvä rata nuorella, vähän hypänneellä ponilla. Eikä me olla tuollaista 70cm korkeutta hypätty kuin satunnaisesti treeneissä.

Kuvat ovat RSK:n kisoista 6.6. Kuvien copy Jani Taipale.
Sitten ponin vaihto ja Sakkea lämmittelemään. Vanhus oli vähän jäykän oloinen. Kävelin paljon ja muutamia verkkahyppyjä molempiin suuntiin. Eka rata, 80cm, meni puhtaasti. Mitä nyt yhden loikan seurauksena kuski tipahti kaulalle, mutta sai kömmittyä takaisin satulaan. Aikavirheitä siinä tuli kyllä aikalailla. Myös 90cm oli puhdas ja jo paljon sujuvampi vaikka kuski jännittikin isompia esteitä. Oltiin myös kai ensimmäinen ei-sijoittunut.

Vaikka mainetta ja kunniaa ei tullutkaan olin todella tyytyväinen kumpaiseenkin poniin. Erityisesti Panda yllätti taas hyvin positiivisesti. Ei ole ollenkaan mahdoton ajatus etteikö sillä tulevaisuudessa voisi harrastetta ja tuttaria kisata. Tälle kesää tuskin ennätetään saada kuntoa sille tasolle, mutta jos ensi vuonna. Nyt ponskit saavat ottaa taas hetken iisimmin. Kevyttä kotirtreeniä ja maastoilua sekä laidunnusta. Pandan kanssa on 5.7. edessä Kangasalla 2-tason koululuokka, sama ohjelma kuin Ypäjällä. Taso on taas kova, mutta koitetaan hakea hyvä tasainen suoritus radalta ja nostaa edellistä tulosta.

Lauantaina olikin luvassa kakun vääntämistä. Neidit 5v. ja 2v. juhlivat synttäreitään. Nuorimmaisen virallinen päivä oli jo kuukausi sitten, mutta iskettiin pirskeet samalle päivälle. Oli siinä aika hulinaa ja tohinaa aamusta iltaan. 5-vee neiti sai myös toivomansa sinisen pupukakun. Koko alkukesän on ollut hiirikakku toiveissa, mutta taas viime tippaan vaihtui pupuksi. Ehkä se on tunnistettavissa. Välissä oli vadelmahilloa ja suklaamoussea höystettynä daimilla. Nuorimmainen sai mansikkakeikaus-kakun, mutta siitä allekirjoittanut onnistui napsimaan vain enemmän ja vähemmän tärähtäneitä kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti