tiistai 14. heinäkuuta 2015

Hippoksen tamma- ja varsanäyttely 14.7.

Ilonalla eli Pandan kasvattajalla, Moondelight-siittolassa, oli Hippoksen kehät 14.7. Pandahan oli suunnitelmissa kantakirjata vasta vuoden tai parin päästä, kun on "kasvanut isoksi". Tällainen tilaisuus, tutussa paikassa ja vähän ns. rennompana, oli kuitenkin käytettävä hyväksi. Matkaa lähti siis Panda ja sen viime kesäinen orivarsa Mauri sekä Lulu.

Edeltävänä iltana pesin ponit. Koska kyse ei ollut show näyttelystä, ei kaikki stailaus ollut niin justiinsa. Sopii siis allekirjoittaneelle hyvin. Etenkin, kun ponit eivät vesipesusta nauttineet ja nuo suihkepullotkin aiheuttivat sydämentykytyksiä itse kullekin.

Aamulla starttasin siis kolmen ponin voimin liikenteeseen. Varasin lastaukseen hyvin aikaa, kun olin yksin lähdössä liikenteeseen. Jos joku vaikka alkaisi sikailla. Vielä mitä, kaikki marssivat kyytiin kuin vanhat tekijät. Paikan päällä olikin kaikille vapaat karsinat.

Panda oli ensin. Odoteltiin omaa vuoroa ja tammahan tanssahteli kauniisti tiellä, kun otti vähän kierroksia juoksutettavista muista poneista. Vitsit, se on nätti! Eikä ole hetkeen tuollaista askellusta näyttänytkään. Noin vahvarunkoiseksi poniksi se kyllä liikkui kovin kevyesti leijaillen. Myös etupää oli ajoittain hivenen keveä, kun purki jännitystä keulimalla.

Rakennearvostelu oli ensin aivan normaalisti. Käynti ja ravi esitettiin siinä. Paarmat iskivät taas kimppuun eikä tuo tamma meinannut seistä millään. Ja kun mulla vaan kintut kipittäisivät riittävän nopeasti. Ponista kyllä löytyisi liikettä, mutta minä hidastan auttamatta menoa. Tosin, saatiin vähän vauhtia ja poni liiteli niin, että ei tainnut taluttajan kintut kovin paljoa maahan osua.

Sitten kentällä vapaana esitettiin ravi ja laukka. Löytyihän sitä liikettä sielläkin. Kun oli lupa ottaa neiti kiinni, niin suoraan se tuli syliin. Oli vissiin sitä mieltä, että pelasta mut täältä. Tamma sai ihan ok pisteet. Tarvitsee tarkistaa, kun ilmestyvät Hippokseen. Laukasta tuli 9! Kantakirjattiin II-palkinnolla, mutta erityismainintana oli, että tamma kannattaa ehdottomasti näyttää myöhemmin uudelleen. Niin tehdäänkin. Kakkonen olikin tässä kehitysvaiheessa aika odotettu.

Sitten olikin tuomareilla tauko, jonka jälkeen oli Maukan vuoro. Ponihan oli ekaa kertaa sitten maitovarsa-ajan liikenteessä. Päästiin juuri kehän laidalle, kun siellä pääsi nuori ori irti. Maukka sitä siinä aidan takaa ihmetteli ja oli itsekin vähän täpinöissään. Siirryimme sitten aitojen sisäpuolelle ja mulle huudettiin jotain. Käännyin sitä katsomaan ja siirsin keskittymisen nuoresta oristani muualle. Sehän oli virhe, kun poni sillä sekunnilla keuli ja koppasi minua sekä päähän, että olkapäälle. Ja minä kun olin vielä ääneen sanonut, että Maukan kanssa otan ainkakin kypärän, kun se voi keulia. Joo-o, onneksi oli kevyet koputukset. Muutamat keulimiset se vielä teki, mutta asettui aika nopsasti. Tästä viisastuneena jatkossa se kypärä on parempi olla siellä päässä. Hipposhan tätä edellyttääkin säännöissään, mutta tässä vapaamuotoisemmassa tilaisuudessa se ei ollut niin justiinsa. Olihan se kypärä mukana, mutta jäi sinne hevosauton penkille.

Mauri nappasi siis ykköspalkinnon, kuten muutkin samasta isästä olevat varsat. Pisteet meni vähän ohi,kun keskityin orin pöllöilyyn. Kehuja kuitenkin tuli. Odotellaan Hippoksen päivitystä. Isäntähän oli ihan fiiliksissä, kun on puolustanut ori-paran palleja koko vuoden.

Myös Lulu nappasu ykköspalkinnon. Päästiin hyvillä mielin siis matkaamaan kotia kohti. Kuvia luvassa, jahka niitä saadaan käsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti