tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kangasala 8.7.Ponin jaloissa ei kaikesta kopeloinnista ja räpläämisestä ilmennyt kuitenkaan mitään poikkeavaa. Pientä nesteilyä takajaloissa, mutta kotona liikkui ihan mielekkäästi ja teki hyvin töitä. Siinä sitten taas pähkäilin, että mitä ponin kanssa teen. Olin ilmottanut sen Kangasalle keskiviikkokisoihin. Tarkoitus oli hypätä 60cm ja 70cm. Lähdettiin kuitenkin matkaan, kun ponin jalat olivat ihan hyvät.

Päivä oli sateinen. Muutama kunnon kuuro saatiinkin niskaan. Startteja oli todella paljon. Alkuun Panda pelkäsi kaikkea ja kaikkia, mutta pikku hiljaa rauhoittui. Verkat ovat aika kaaottista menoa välillä. Sen takia on niin ihana käydä noissa isoissa koulukisoissa, kun siellä saa isosta porukasta huolimatta verkata aika rauhassa.

Otettiin muutamat hypyt alle molempiin suuntiin ja rentoa ravailua sekä pienet laukat. Oltiin hyvissä ajoin valmiita oman vuoron tullessa. Katsomo oli ponille järkytys. Sadetakkeja ja sateenvarjoja. Ei voinut pieni poni käsittää, mihin oli joutunut. Ja oltiin sopivasti tuomaritornin kohdalla, kun edeltävä ratsukko kielsi pihalle ja tuutattiin äänimerkit. Voi poniparkaa.
 
60cm:n rata olikin aika töksähtelevä. Jokainen este oli hiirmu pelottava. Ja sadetakkeihin kietoutuneet ratahenkilöt. Kolmannelle esteelle kielsi ja seuraava kielto tuli kuudennella esteellä. Se oli se toodella pelottava kohtia, kun on aivan katsomon edessä. 

Järkytyksestä toivuttuaan Panda menikin 70cm:n radan loistavasti. Ehdin onneksi pyöriä siellä katsomon kohdalla riittävästi, kun edeltävä ratsastaja suistui satulasta. Se aika riitti ja poni oli tosi kiva. Valmisteluista huolimatta se pääsi kieltämään taas kuudennelle esteelle, mutta saatiin rata kuitenkin päätökseen. Poni olikin tällä radalla jo tosi kiva ja tuli hyviä napakoita hyppyjä. Ihana oli kuulla omien tyttöjen kannustusta katsomosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti