keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Mörköestepäivä!

Viikonloppuna sudin vähän maalia taloon ja loput sutaisin sitten puomeihin ja esteisiin. Ajattelin, että tehdäänpä oikein mörköesteitä poneille, jotta tulisi hyppyvarmuutta. Siitä sitten kaivelemaan pelottavuuksia kentälle. Pandalle jännempää on varmaan värikkäät esteet ja johteet. Pitää siis suosia kirkkaita maaleja jatkossa ja tehdä muutamat isot ja pelottavat johteet ja esteen täytteet.

Lyhykäisyydessään meillä oli sateenvarjoeste. Turvallisuuden takia hypittiin ihan pieniä ja sateenvarjotkin kanitettu hyvin kiinni. Ponit eivät tosin olleet tuosta moksiskaan. Hyppäsin siis sekä Sakella että Pandalla.Sitten oli itse tehty portti, joka sai vähän väriä. Harmiksi maali loppui kesken enkä ehtinyt enää lisääkään ottaa, kun muut hommat painoi päälle. Jatketaan siis maalausurakkaa myöhemmin. Portinkin molemmat hyppäsivät hyvin. Se oli hivenen korkeampi kuin muut, joten siinä Sakkekin jo alkoi lämmetä hyppäämiselle. Ihana oli taas huomata, kun oli kentälle kasaillut esteet ja vanha oli ihan tohkeissaan, että tänäänkö hypätään.
Sitten oli se supermörkö. Tälle kielsi ekana jopa Sakkekin. Olisi se varmaan suoraankin hypännyt, jos olisi vähän patistanut. Kielto tulikin aika yllättäen. Panda luikkasi ekan kerran ohi, mutta toisella hyppäsi hyvin. Tuosta minun piti rakennella vesieste myöhemmin, mutta vanhan uima-altaan muovi on jo niin haperoa, että oli rei´illä aika pahasti. Vai liekö hiiret tehneet tekosiaan... Se oli poneista aika pelottava ja hiekka vielä ropsahti, kun siitä hyppäsi yli. Erityisesti muovissa oleva reikä taisi aiheuttaa ne pienet tykytykset poneilla.

Näitä lisää ja paljon väriä, väriä sekä meteliä ympärille. Ainakin Pandalle. Sakke nyt on niin rutinoitunut, että se ei pienistä hätkähdä. Tosiaan, kevyt hyppely taas molemmilla ja sitten turpa kohti metsää, että rentoutuu keho ja mieli. Kelitkin kun alkuviikosta suosivat, niin silloin ehdottomasti maastoon. Huonoa säätä Suomessa piisaa etenkin kun jo syksyä kohti mennään. Pitkät iltamaastoilut alkavat jo kärsimään koko ajan aikaisemmin hiipuneesta hämäryydestä. Onhan kohta jo elokuu ja kesä alkaa olla lusittu.

Kisasuunnitelmia ei nyt juurikaan ole. Aika heikosti on sopivia kisoja tarjolla, jotka sopisivat muuten omiin aikatauluihin ja menoihin. Paikallisen seuran koulukisat ovat 15.8. joten siellä varmaan pyörähdetään molempien ponien kanssa. Sitten olisi Nuorten hevosten festivaali Ypäjällä 21.-23.8. ja sinne suunnataan Pandan kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti