perjantai 17. heinäkuuta 2015

Panda siirtyi koulutuksessa yläasteelle

Eilen oli taas valmennus kotikentällä. Ekana taas Sakke, kun vanha poni tarvitsee kunnon kävelyt ja verryttelyt ennen valmennusta. Otettiin vasta-asetuksia ja vastataivutuksia ja haettiin ponilta kokoamista. Osaavana ponina tuolta sitä löytyy. Kuski oli välillä omien palikoitten kanssa hukassa, mutta sai ponikin jutun jujusta nopeasti kiinni. Hyvin löytyi myös omat istuntavirheet ja etenkin se vasen ranne, joka ei pysy suorassa, vaan vääntyy aina ihme linkkuun. Teippaan sen kohta!

Ponivanhus meni hienosti. Oli kevyt ja rento eikä yhtään painanut kädelle. Pikemminkin oli vähän eteenpäin tuupattava, mutta kesämaha, kesämaha... Laukassa huomasi, kun poni hyytyi helposti. Tosin Sakke tarvitsee laukkaa lyhentäessä tosi paljon jalkaa. Loppuverkan jälkeen valmentaja talutteli Sakkea ja sillä välin hain Pandan.

On se hyvä, että on tuollainen konkariponi. Sen jälkeen oli helppoa mennä työstämään Pandalla samat asiat. Vaatimustaso ja määrä tietysti pienempi. Oikeassa kierroksessa poni äkkäsi jutun jujun heti ja fiilis oli tosi kiva. Se ei yhtän vastustellut, vaan pienillä avuilla oli heti tilanteen tasalla. Nää on näitä makeita hetkiä, kun poni tuumailee "ai näinkö?" Parin toiston jälkeen se jo "automatiositui" ja alkoi tarjoamaan sitä, mistä kehuja tulee.

Vasen olikin vähän hankalampi. Siinä se luisti vahvasti ulkoapuja vasten, mutta vikaa oli kyllä kuskissakin, kun sen mahdollisti. Kun saatiin kuski paremmin kartalle ulkoapujen kanssa, niin ponikin pysyi paketissa eikä luistanut hommasta karkuun.

Myös laukassa vasta-asetukset sujuivat hyvin. Vielä talvella poni olisi paennut paikalta, mutta nyt ei mitään ongelmaa. Valmentaja sanoikin, että nyt ponin on aika siirtyä yläasteelle. Nyt pitää jo oikesti vaatia. Toki pieniä pätkiä ja laatu korvaa määrän, mutta että oikeasti tehdään töitä. Nyt vain voimaa, voimaa, voimaa takapäähän ja paljon taivutuksia. Sänkipeltokelejä odotellessa, että päästään lähipellolle kiipeilemään. NYT aletaan rakentamaan siitä hevosta. Tai siis ponia, ponimittoihin tuo meni Hippoksen mittauksessakin. Toki ei ole vielä viimeinen mittaus. Arvokkaampihan se on ponina, kuin pienenä hevosena. Ja ehtiihän se kiidättää vielä kaikkia tyttösiä kisakentilläkin, kun vielä nuori on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti