keskiviikko 26. elokuuta 2015

Nuorten hevosten Festivaali 2/2

Ajelin lauantaina vielä tamman kanssa kotiin. Pääsi poni vielä illaksi rentoutumaan laitumelle ja sai yön nukkua omassa karsinassa. Mielummin niin päin kuitenkin, vaikka sitä sai taas aamulla nousta samaan aikaan naapurin kukon kanssa. Autossa oli onneksi kaikki tavarat valmiiksi pakattuna, kerrankin. Kisavaatteet vain matkaan ja vähän aamupalaa. Ponin nopea puunaus, letitys ja matkaan.

Puolessa matkaa sitten tajusin, että kisatakki ei ole matkassa. Kiva. Paikalla ei ollut mitään myyntipisteitä ja starttikin niin aikaisin aamusta, että kilpailijoita vielä paikalla edes ole paljoa. Ja saisiko takkia miten helposti lainaksi... Onneksi eräs tutuntuttu starttasi ennen meitä Paccelli Cupin luokassa, jolta sain sitten takkia startin ajaksi lainaan.

Verkassa poni tuntui huonommalta kuin edellisenä päivänä, mutta radalta saatiin loppujen lopuksi paremmat prosentit, 63,2%. Käynti meni aivan plörinäksi, kun poni ei keskittynyt yhtään. Verkassa se otti vähän kierroksia liinassa juoksutettavista hevosista, mutta ei onneksi riekkunut sen pahemmin.


Mutta tyytyväinen olen. Voittaja vetelikin sellaiset 90%, että taso oli taas todella kova. Oltiin edelleen ainoa vääränrotuinen noissa karkeloissa. Mutta poni alkaa olla radalla rento ja ratsastettavissa. Mietin juuri meidän maaliskuun ensimmäistä kisastarttia, jossa poni loikki ja veti kaikki juhlaliikkeet kuskin sinnitellessä kyydissä. Nyt oli aivan eri poni alla.


Tästä on nyt hyvä jatkaa ja koitetaan loppuvuodelle löytää vielä pari HeB starttia, mielellään "ihan oikeista" 2-3 -tason kisoista. Muuten maastoillaan paljon ja haetaan kuntoa ja voimaa. Kohta toivottavasti päästäisiin täälläkin sänkipellolle....

Kisareissun jälkeen käytiin vielä porukalla uittamassa poneja. Otin Pandan uintihommiin mukaan palauttavana treeninä ja uihan se taas, kun oli vetoponi edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti