sunnuntai 16. elokuuta 2015

RSK kisat 15.8.

Oltiin paikallisen seuran I-tason koulukisoissa. Pandan kanssa haettiin viimeistelyä ensi viikonlopun Nuorten Hevosten Festivaaleille. Poni pisti kerrankin kouluradalla sitä parastaan ja oli tosi hyvä fiilis. Vähän rikkoja tuli, mm. lisäys rikkoi laukalle, mutta muuten oli tosi sujuva ja kiva rata. Mentiin vain HeC:1. Toinen olisi ollut KN Special, mutta inhoan sitä rataa ja Pandalle riitti kyllä yksi rata ennen isompia kisoja. Prosentteja tuli tiukalta tuomarilta 62,25% ja sijoitus oli 3/10. Olin todella tyytyväinen poniin ja sai tuomariltakin kiitosta.

"Siistiä tasaista ratsastusta. Kaunis, hienoliikkeinen hevonen. Nyt vielä kovin jännittynyt ajoittain"

Saken kanssa startattiin se inhokki KN prosentein 57,4% ja HeA:10, josta 54 ja rapiat %. Ei löytynyt sitä parasta Sakkea ja yhteistä säveltä sitten millään. Olin kisoihin juuri vaihtanut kuolaimen (neverever juuri ennen kisoja) eikä saatu rentoa Sakkea esiin. Mutta kuski muisti kaikki radat vaikka pari totaalista aukkoa hetkisen aikaa radalla olikin. Ehdin myös ratojen välissä nautiskella mahtavasta kesäkelistä ja seurata muiden ratsukoiden suorituksia.

Saken kanssa aamuteellä laitumella
Sakke oli karsinassa mälvännyt taas heinätuppoja eli parasta on soitella raspaajaa paikalle tsekkailemaan se murheenkryynihammas. Alkaa ilmeisesti taas vaivata tai sitten se korostuu kuivan heinän aikaan. Parempi kuitenkin tsekata tilanne ennen kuin alkaa pahemmin vaivaamaan ja enemmän vaikuttamaan ponin käyttöön. Sen kanssa on ollut havaittavissa kyllä jännittyneisyyttä, kun ottaa ohjastuntumaa. Verrattuna siihen rennon letkeään Sakkeen, mikä se alkukesästä oli.

Palauttavana treeninä Panda pääsi rantaan kahlailemaan. Uimaan ei suostunut, kun vetoponi edestä puuttui. Kahlaili kuitenkin ja ja meni hieman miettien veteen uudelleen ja uudelleen. Saken kanssa mentiinkin 1,5h maastolenkki. Sports Tracker ilmoitteli matkaksi reilun 10km, kun käytiin vähän tutustumassa taas uusiin maastoihin. Ei se matka tapa, vaan vauhti eli pääosin käveltiin ja nautittiin uusista maisemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti