lauantai 19. syyskuuta 2015

Näillä mennään...

Torstaina mulla iski aivan mieletön hammassärky. Se tuli niin puun takaa ja niin viheliäisesti, että en todellakaan kestänyt sitä. Aivan järkyttävä viiltelevä kipu, joka salpasi hengityksen ja lamaannutti kaiken toimintakyvyn. Siis aivan järkyttävä. Onneksi sain samalle päivälle jonkun peruutusajan. Tuskaiset tunnit oli kuitenkin sitä odotellessa. No, poistoonhan se hammas meni. Pari viisuria ja poistettu ja ne ovat olleet erittäin helppoja tapauksia. Tämä ei. Nyt ymmärrän viisurinpoistokammoisia. Kiskottiin, vedettiin, käännettiin ja väännettiin ties kuinka kauan. Se rutina tuntui takaraivossa asti ja aloin jo olla varma, että pian kuolema koittaa jos tämä tuska ei lopu. Hammaslääkärikin meinasi jo luovuttaa koko touhun, mutta irtosihan se lopulta. Kaiken ruljanssin seurauksena sain myös pari tikkiä suuhun ja pitäisi tietysti  olla seuraavat nelisen päivää rauhassa. No toki. Isäntä olisi vielä perjantainkin poissa, joten varsin mielenkiintoinen loppuviikko tulossa.

Torstaina en sit sattuneesta syystä tehnyt muuta kuin makasin kipulääkkeen avulla sängyssä ja koitin välttää puhumista. Perjantaina oli vielä viimeistelytreenit laatuponikisaan, mutta ei mennyt ihan putkeen. Kuski ei vaan ollut täysillä mukana, niin ei ollut tietysti ponikaan. Oma turvonnut suu ja hampaanpoistosta johtuva voimakas päänsärkyily sekä hitaasti mutta varmasti hiipivä flunssa eivät tee ratsastuksesta mitenkään nautinnollista. Tänään käytiin vähän sänkkärillä jumppaamassa sen mitä jaksoin, mutta edelleen poni oli vähän vaisuhko. En tiedä peilaako se vain mun mielialoja todella noin paljon vai alkaako joku nyt vaivata.

Tekisi tässä mieli teetä hörppiä flunssaan, mutta se ei tee hyvää tuolle jatkuvasti vuotavalle hampaan kupalle. Kylmä taas karhentaa kurkkua entisestään. Että yritäppä tässä nyt taiteilla. Jos kyseessä olisi jotkut muut kisat, niin jättäisin väliin. Ei yhtään innosta aamulla könytä vähäisin yöunin liikenteeseen. Tämä on kuitenkin se viimeinen mahdollisuus, joten olisi kiva käydä saamassa tammasta "kokonaisvaltainen tuoteseloste". 2-vuotiaana en ollut sitä valmistellut. Meillä oli silloin muutto tänne ja kaikkea muuta hässäkkää siinä. 3-vuotiaana tiineys oli niin pitkällä ja 4-vuotiaana sillä olikin jo varsa alla. Eli jos laatuponikisassa haluaa käydä näytillä, niin se on tehtävä huomenna.

Katsotaan jos ensi yönä saisi jo nukuttua paremmin ja jaksaisi tsempata siellä ponin selässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti