lauantai 5. joulukuuta 2015

Kisakausi 2015

Tarkoitushan ei ollu viime kaudella mitenkään suuremmin kisailla. Vähän hakea rutiinia Pandalle ja jos jokunen tulos vanhalta aluetasolta. Mutta niin niitä startteja vain kertyi, kun maaliskuun ensimmäinen kisa osoittautui aikamoiseksi fiaskoksi ponin ollessa todella jännittynyt.

Tammikuussa kirjoittelin tavoitteita. Haaveissa oli kisailla HeC-HeB-tasolla Pandan kanssa ja mahdollisesti startata kenttää sekä tietysti  syksyn Laatuponikilpailu. HeC ja HeB ratoja kertyikin kivasti vaihtelevalla tulostasolla. Itse olin ponin kehittymiseen erittäin tyytyväinen ja jännittyneisyys alkoi pikkuhiljaa kadota. Kenttää ei päästy starttaamaan, mutta maastoesteille päästiin useaan otteeseen. Sielläkin ylitettiin odotuksia ja poni alkoi imeä esteille oikein kunnolla.

Myös rataesteitä tuli pompoteltua 60-80cm tasolla ja hyväksytyin suorituksin. Esteillä se kuski vain tuppaa vielä töppäilemään. Laatuponikisassa napsaistiin askellajeissa kakkossija, joten sekin meni ihan nappiin. Kommentit ponista olivat varsin positiivisia. Ei siis huono kausi. Startteja koulupuolella tuli aina 3-4 tasolla asti ja prosenttejakin yli 60% loppukaudesta. Kehitystä on siis tapahtunut. Alkukaudesta tuli nopeasti vastaan raju totuus. Poni jännittää vieraissa paikoissa ja lastauskin oli välillä ongelmallista. Sen takia kaikkia mahdollisia kissanristiäisiä sitten kierrettiinkin ilman sen suurempia tulosodotuksia. Mielummin suunnattiin nuorten hevosten luokkiin "isoihin kisoihin" kuin pieniin ja villeihin seurakisoihin poukkoilemaan. Ihan hyvä vaihtoehto varmasti. Nuorten luokissa pienet ilottelut verkassakin ovat ns. "sallittuja". Joulukuussa tuupattiin vielä oikein helppo helppo A 1-tasolla hyväksytyllä tuloksella, mutta takapakkia otettiin taas jännittyneisyyden ja hölmöilyjen osalta.

Lisäksi tamma kantakirjattiin II-palkinnolla. Kantakirjauhans ei ollut vielä suunnitelmissa, ajatuksena oli joskus 6-7 -vuotiaana viedä tamma näytille. Kantakirjaustapahtuma oli kuitenkin tuossa lähellä kasvattajan tallilla, joten mikäs sen helpompi reissu. Tamma sai oikein positiivisen arvostelun, laukasta 9! Lisäksi erityismainintana oli näyttää tamma myöhemmin uudelleen, kun on voimistunut. Poni myös pysyi toistaiseksi ponimitoissa...Myös aktiivinen valmentautuminen oli tavoitteena. Sitä omaan ajatusmaailmaan sopivaa valmentajaa on tullut haettua hyvän kotivalkun lisäksi. Valmennuksissa on käyty ahkerasti ja kehitystä on (toivottavasti) tapahtunut myös ratsastajassa. Ponissa ainakin. Se jaksaa jo paremmin kantaa itsensä ja muoto säilyy.

20-vuotiaasta Sakestahan ei talvella ollut vielä mitään ajatuksia. Se tuli vähän sattumusten kautta huhtikuun lopulla. Sen kanssa tulikin starttailtua 70-100cm tasolla esteillä sekä koulussa HeC-HeA. Se myös luo kuskille sitä kisavarmuutta. Tuon ponin kanssa kun voi keskittyä vain ratsastukseen eikä pöllöilyihin tai muihin. Mutta se on myös aivan erilainen ratsastettava kuin Panda. Saken kanssa haettiin esteiltä myös seuran sennumestaruuskulta sekä Hämeen alueen aikuismestaruuspronssi vaikka kuskin ratsastus olikin siellä aika ala-arvoista. Myös maastoesteillä käytiin treenailemassa. Aikataulullisista syistä ja epäily ponin riittävästä kunnosta, jätti kenttästartin tältä syksyä väliin. Ehkä ensi kesänä...

Maukan kanssa oli suunnitelmissa käydä näyttelyissä. Aikataulullisista syistä kävimme vain Hippoksen kehässä pyörähtämässä, mutta ponipoika nappasi sieltä I-palkinnon, kuten kaikki saman isän (Cathael Maximus) jälkeläiset.

Poppelin kanssa oli tarkoitus kierrellä pikkukisoja, mutta se tosiaan myytiin. Sattumusten kautta kuitenkin olen taas ollut ponin selässä. Tälle loppuvuodelle ennätetään vielä joihinkin karkeloihin ja ehkä alkuvuonnakin yhteistyö jatkuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti