lauantai 5. joulukuuta 2015

Pandan eka Helppo A

1-tason kisoihin kävi tänään tiemme. Itse kisat olivat jääneet osallistujista vähän tyngiksi, mutta me nyt lähdettiinkin hakeman sitä kokemusta. Poni oli autossa vielä ihan ok. Vähän malttamaton, kun tiesi että taas ollaan jossain kodin ulkopuolella.

En tiedä, mikä nyt mättää. Koko kesä tehtiin paljon töitä, että saadaan jännitys kuriin ja siedätettyä jos johonkin. Kierrettiin kaikenmaailman kissanristiäisiä, että pöllöilyt jäisivät kotiin. Loppukesästä se olikin hyvä, itseasiassa tosi hyvä. Nyt syksyn tullen ja pieni tauko taas reissammisissa ja mulla on poni kuin viulunkieli.

Maneesille kävellessä se otti pyrähdyksiä, puhisi ja pöhisi ulkona trahaileville vieraille hevosille. Maneesissa oli onneksi jo pari ratsukkoa, mutta siellä tamma vinkui ja pomppi pystyyn ennen selkäännousua. Mietin, että olikohan ihan virhe ja mitä tästä tulee. Käynti olikin ihan ok siinä porukassa vartoillessa ja poni oli ihan kivan tuntuinen. Pääsimme kisaradalle verryttelemään ja sittenhän pommi räjähti. Se keuli, otti lähtöjä pukkilaukassa ja muuten vain oli valmis singahtamaan mihin tahansa ilmansuuntaan. Se tuomari/katsomo pääty nyt oli vain ihan mielettömän pelottava pienen ponin mielestä. Me myös provosoimme valitettavasti toista ratsukkoa, mutta onneksi kuski pysyi selässä. Se vielä olisi puuttunut, että villiinnytämme jonkin muunkin sinkoilemaan ratsastajaa alas.


Kuvat viime kevään HeC startista, mutta meno oli samanmoista


Verkkasin sitten aika tehokkaasti, että hölmöilyt loppuisivat. Alkoihan se poni lopulta rentoutua ja rauhoittua. Verkan jälkeen siirryimme odottelemaan omaa vuoroamme ja siinä poni oli taas oikein rento ja rauhallinen.

Oman vuoromme koittaessa iski pienellä ponilla taas pieni paniikki. Tuomaripäätyyn oli ilmisetynyt kaksi ihmistä. Siis voitteko kuvitella, kaksi elävää ihmistä?! Poni suurinpiirtein hyperventiloi, kun ne kaveritkin jäi sinne 40 metrin päähän valkoisten aitojen ulkopuolelle. No, päästiin aloittamaan rata. Alkutervehdys lähti ihan superisti, suoraan ja täydellinen (meidän mittapuulla ottaen huomioon ainaiset vinoudet) suora pysähdys. Jep, mutta siitä lähdettiinkin pukitellen eteenpäin. Raviosuudet meni ihan kivasti, samoin väistöt sujui yllättävän hyvin. Keskiravit samoin. Laukassa tulikin sitten taas singahteluja ja sen seurauksena roimasti pistevähennyksiä ja väärinratsastuksia. Keskiaskellajit olivat hyvät, kaikista 6,5-7, samoin väistöistä 7. Rikot ja singahtelut tiputtivat prosentit kuitenkin 58,704%. Pakko olla kuitenkin tyytyväinen. Hyvät pätkät olivat tosi hyviä, huonot sitten niitä riekkumisia. Lähtökohdat ensi kauteen ovat siis ihan hyvät tältä kantilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti