maanantai 4. tammikuuta 2016

Lupaavasti alkanut vuosi...

Suljin uuden vuoden aattona kaikki ponit talliin. Tiesin, että tammat ainakin hötkyilevät raketteja. Ajatus ympäri pitäjää juoksentelevista poneista ei houkuttanut, joten koin turvallisemmaksi ottaa ponit ajoissa illalla sisälle. Ei tässä kamalasti pauku, mutta kuulas keli kantoi rakettien äänet aika hyvin. Vähän tammat ja Maukka oli levottomia, jos oikein pauke kuului.

Meillä oli pari omaa rakettia ja tähtisädetikkuja. Isäntä oli ostanut onneksi paukkumattomia raketteja, lähinnä valoa ja suhinaa. Sopi mulle ja lapsille loistavasti. Lapsille tämä oli päivä, kun saa valvoa niin myöhään kuin haluaa. Yhdeksän aikaan ensimmäinen alkoi pyydellä hammaspesua ja unille menoa. Viimeinenkin nukahti ennen kymmentä, että se siitä valvomisesta.

Siistiä pakettia ja tämän jälkeen alkoikin mieletön turvotus. Tallihommilla ei tietysti ollut osuutta asiaan...


Noh, puolen yön tietämillä ajattelin käydä tsekkaamassa ponien tilanteen ja heittää vielä yöksi lisää heinää. Siihen aikaanhan ne isoimmat paukkeet on. Naapurikin ampui juuri silloin ne ainokaiset poksahtavat paukkunsa. Ne ovat ne kovimmat paukkeet, kun ovat niin lähellä tallia. Olin juuri viskaamassa Maukalle heiniä, kun se säikähti todenteolla ja oli kynttilänä pystyssä. Se onnistui liiskaamaan käteni karsinan oven ja itsensä väliin. Seurauksena lähti peukalosta nahkat. Auts! sen seurauksena myös peukalo ja kaksi muuta ovat olleet järjettömän turvoksissa, ei sormet taivu. Vasenkätisenä siis hoidettu tallihommia.Maastoilua. Kyllä, suitsetkin laitettu pikaisesti vain soljista, kun ei sormet oikein taivu näpertelyyn.Yksikätisenä hevoshommat onkin olleet enemmän ja vähemmän hankalia. Koppurat kelit eivät ole tarjonneet myöskään parhaimpia harrastusmahdollisuuksia. Kenttä on nyt lopultakin lanattu kuntoon ja Sakkekin sai puuttuvan kengän. Se olisi siis luvassa tehokasta treeniä, kun saisi käden kuntoon. Nyt poneja liikutettu siis aika rauhaksiin yksikätisenä. Panda ja Sakke saanut rauhallisia käyntimaastoja ja käyntijumppaa, muut ovat saaneet olla möllötellä. Käsi ottaa selvästi itseensä pienistäkin tallihommista saati sitten ratsastuksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti