maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kisakauden avaus 19.3.

Lauantaina suunnattiin Pandan kanssa Korpilahdelle starttaamaan kauden ekat koulukisat aluetasolla 2-tasolla HeB luokassa. Tankkasin koko automatkan rataa. Se on oltava niin vahvasti selkäytimessä, että jos kun poni tekee omia muuvejaan, on kuski samantien ajantasalla ja jatkamassa oikeaan tehtävään. Onneksi verryttely olisi radalla, niin ehditään tutustua maneesin peileihin, kirjaimiin, kouluaitoihin, tuomareihin, katsomoon jne. Siis kun eihän pieni ponia sellaisia ole nähnyt hetkeen...

Olin paikalla riittävän aikaisin, että ehdin tamman kävelyttää ensin pihalla rennoksi puolisen tuntia. Sitten päästiinkin maneesiin verryttelemään. Suurin osa ajasta menikin epämääräiseen jännittelyyn, säpsyilyyn ja kiljumiseen. Kevyesti koitin jumppailla ponia rennoksi ja kävin askellajit läpi. Lopulta poni alkoi rentoutua ja olla kuulolla. Starttasimme toisina ja saimme jäädä suoraan maneesiin odottelemaan vuoroa. Suuri plussa tämän ponin kanssa. Uudestaan maneesiin tulo olisi voinut taas aiheuttaa jännitystä.

Rata sujuikin tosi kivasti vaikka Panda kovasti taas huutelikin. Poni oli kuulolla, isoja rikkoja ei tullut. Katsomopäädyssä säpsyili aina ohi mentäessä, mutta ei singahtanut omiin sfääreihin. Vähän oli kuitenkin hakusessa koko ratsastus, ponin kanssa oli ravissa välillä vähän tahti hukassa. Jännittävät paikat vähän kiihdyteltiin ja sitten taas oli hyytymässä. Mutta todella mainiot arvostelut tuli ja prosentteja hienot 64,583%. Salaisena tavoitteena oli 65%, mutta viime aikojen pöllöilyt kotona asettivat tavoitteeksi edes hyväksytyn radan... Ihan kelpo suoritus kauden ensimmäiseksi startiksi. Olimme ensimmäinen ei-sijoittunut.Tarkoitus oli sunnuntaina käydä starttaamassa HeA, mutta skipattiin se reissu. Poni oli lauantaina hyvä, mutta vähän löysän oloinen, joten en halunnut lähteä heti seuraavana päivänä sitä "prässäämään" lisää. En halua, että ponilla menee maku koko hommaan vaan radalla pitää olla kivaa ja yhteistyön toimia. Nyt vaan maastoillaan ennen seuraavaa valmennusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti