tiistai 1. maaliskuuta 2016

Persetreeniä

Eli takapään lihaksia treenaillen ponien kanssa, tekisi kyllä kirjoittajallekin ihan hyvää... Lopultakin pelloilla on riittävästi lunta ja mikäs sen tehokkaampaa kuin kiipeillä mäkiä lumihangessa. Käynnissä kunnon mäkiä, ai että, kun tekee ponin peppulihaksille ja takapolville hyvää. Pandallahan on nuoren hevosen tapaan vähän löysyyttä vielä takapolvissa, mikä tulee esiin vielä ponin väsyessä. Panda on hankitreenistä vähän eri mieltä. Sitä ei voisi vähempää kiinnostaa mennä tarpomaan raskaasern hankeen. Mutta mukavuusalueen ulkopuolelle on mentävä, että saadaan kuntoa ja lihaksia. Hissukseen ettei paikat kipeydy, mutta töitä tehdään kuitenkin. Ehkä pikku hiljaa alkaa tammakin innostua pellolla päästelystä.
Kamala tota kuskin jalkaa...

Saatiin Mirella Ruostalainenkin meitä kuvailemaan ja luvassa onkin ihanaakin ihanampia ponikuvia. Pandasta kyllä huomaa kuvissakin, että vähän haluton oli tähän hommaan. Kengityskin oli edeltävänä päivänä ja tamma oli taas vähän nihkeä sen jäljiltä. Ongelmallinen etukavio alkaa kuitenkin pikku hiljaa olla parempaan päin kunhan ei vain pääse repeämään missään kohtaa. Jumppailin tammaa rennoksi ja pyöreäksi kentällä ennen Mirellan tuloa, mutta ei siitä pellolla irronnut ihan toivottua tulosta. Keli oli kuitenkin mitä parhain.
Sakke sitävastoin on intopiukeana, kun lähestytään peltoa. Saken perässä Pandakin viikolla pisteli kyllä menemään, melkoisten pukkien siivittämänä. Suuremmat laukkailut mäessä onkin Pandan kanssa jätetty, kun sieltä tulee välillä niin kovia rodeoita. Ihme kyllä, että onnistuu mäen jyrkimmässä kohdassa vielä linkoamaan kunnon pukkejakin, että ehkä siellä takapäässä on sitä voimaa... Tuntuu että ajatuksena on poistaa turha painolasti siinä vaiheessa.

Eikä kyllä sunnuntainakaan ollut vauhdista puutetta sen jälkeen, kun näki naapurin käyttämässä koiraansa aamupissalla. Kaukana oleva hahmo sai ponin intoutumaan pellolla ihan uusiin ulottuvuuksiin.


Jaksaa, jaksaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti