lauantai 21. toukokuuta 2016

Äkkipikainen poni - Killerin kisat 20.5.

Poni on yhtä äkkipikainen ja ailahtelevainen kuin omistajansa? Perjantaina suunnattiinkin sitten Killerille 2-tason kisoihin. Fiilis oli hyvä, valmentajakin mukana, mikä voisi mennä vikaan? HeA:10 olisi ekana, tavoitteena siitä napsaista kvaalit 3-tason luokkiin eli hakea se yli 60%. Helppo nakki, ponihan on nyt super.

Kisapaikalla ja verryttelyssä poni oli hieno. Musiikki oli paikkapaikoin aika kovaa, mutta teki hyvää ponin pääkopalle. Maaginen korvahuppuhan meillä olikin käytössä, että kait se kovimmat äänet pehmentää. Valmentaja käski jopa herätellä ponia, kun oli verkassa vähän lompsivan näköinen. Pienet pukit otti, kun provosoin nostoja. Muuten kiva ja kuuliainen poni.

Ei muuta kuin radalle. Valkoisten aitojen sisällä poni heräsi. Valmentaja sanoi jälkikäteen, että ponin ilme oli aivan eri kuin verryttelyssä. Ei muuta kuin rataa kiertelemään ja radalla laukkaamaan. Hah, sieltähän sitten sinkosi taas sellaiset loikat, että olin jo valmis syömään hiekkaa, kun totesin etten ehkä tupsahda satulaan takaisin. Poni pelasti ja taisi ottaa kopin. Ei muuta kuin rällätään hetki kentällä ennen vihellystä. Piukean piukea poni alla ja rikkoja sateli. Laukkaosiot olivat aika fiaskot, poni heitteli omia kuvioitansa väliin ja oli oikein pöllön pörheä. Valmentajan ohjeistuksen mukaan mentiin rata loppuun hammasta purren, itse odotin koko ajan pillin vihellystä jatkuvan tottelemattomuuden vuoksi. Säälittävät 51% ja rapiat. Tuomareiden kommenteissa oli ihan kannustavaakin, oli kuulemma hyviä pätkiä ja sitten paljon protestointia.

Teki mieli painua samantein kotiin. Vielä oli toinen luokka edessä, HeB FEI Lasten esiohjelma. Poni hetkeksi autoon ja purkamaan tuntoja valmentajalle sekä tekemään toimintasuunnitelmaa toiselle radalle.

Toiselle radalle tehokas nopea verryttely, paljon laukkaa. Heti kun sai luvan siirtyä aitojen sisälle niin laukkaa molempiin suuntiin, provosoivia nostoja. Mutta poni oli aivan eri. Hiukan se jännittyi tuomaripäässä, mutta muuten alla tuntui olevan ihan fiksunoloinen poni. Rata oli hyvä ja tasainen vaikka omasta mielestäni meni vähän hosuen ja läpi juosten. Arastelin itse päästää lisäyksiin, josta tulikin mainintaa tuomareilta. Siinä menetettiin taas helppoja pisteitä. Prosentteja saatiin kuitenkin yli 63 ja lopputulemana 7/10. Ei voinut olla kuin tyytyväinen.

Onneksi valmentaja oli mukana. Näki ratsastukseni ja ponin reaktiot radalla. Armahdus tuli myös sieltä, vika ei ole valmentajan mukaan minussa. Mielestäni se voi silti olla, ehkä jännitän tai pidätän itse liikaa ja sitten poni hepuloi entisestään. En tiedä. Valmentajan mukaan poni "heräsi" kouluaitojen sisällä ja oli aivan eri näköinen kuin verryttelyssä, jännittyi ja purki sen sitten hepulointiin. Poni kuulemma vain tarvitsee rutiinia ja sen kaksi rataa. Toinen menee siihen jännittämiseen ja hötkyilyyn ja toisen pääsee (toivottavasti) ratsastamaan. Mainitsi myös, että ponihan on vasta 6-vuotias ja varsonut tamma, että nuorihan se on. Helppo A -tason kuviot siltä sujuvat osaamistason puolesta vallan hyvin, kunhan päänuppi vain saataisiin hanskaan. Kisaverryttelyjä tuli myös tuumittua ja ponilta kannattaa laukoilla ottaa se suurin hepulointi pois. Verryttelyssä paljon laukkaa ja napakoita nostoja.

Lohdullista? Jatkakaamme siis erinäisten kekkereiden kiertämistä. Harmillisesti tuntuvat kaikki pikkukisat katoavan lähialueilta ja isompiakin on aika nihkeästi. Toukokuu on tahkottu juuri sen takia, että kohtuullisen matkan päässä on passeleita startteja. Kesäkuu on melkein tyhjää täynnä eikä heinäkuussakaan vielä kovin lupaavalta näytä etenkin jos kansallisen kvaaleja ei saada kasaan.

Mutta osa poneista on siirtynyt laidunelämään! Isot lohkot saavat vielä kasvaa, mutta pikkulohkoilla löytyy natustettavaa. Jahka vain ennättäisi saada aidat kierrettyä ja laiteltua niin pääsisivät koko sakki isoille laitumille. Saatiin vähän lisää peltoa laidunnettavaksi eli vihreää pitäisi riittää.


Lulu kotilaitumellaMatkalla kesäsiirtolaan

Jipii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti