perjantai 10. kesäkuuta 2016

Muitten kuulumisia


Tiuhaan ollut vain Panda-päivityksiä. Käydäänpäs muu lauma läpi lyhyellä tilannekatsauksella.

Simo! Simo on piristynyt silminnähden. Sen kanssa on edelleen pääosin maastoiltu, mutta koitettu ottaa kentälläkin lyhyitä pätkiä ihan oikeita töitä. Pientä jumppaa, väistöä, puomeja ja laukannostoja. Simosta onkin kuoriutunut oikein reipas kaveri! Se sai myös vanhat nelipyöräiset trillat peräänsä ja veti niitä kuin vanha tekijä.

Lulu, sympaattinen Lulu-neiti on myynnissä! Laatusukuinen welsh cob tamma. Näitä on harvoin tarjolla ja toivon todella, että Lulu saa arvoisensa kodin. Se on welsh ja nuori, mutta siittä tulee vielä hyvä, tosi hyvä. Poni polkaisi laitumelle päästessään kenkänsä lipettiin ja harjoitukset jatkuvat, kun uudet popot taas alla.

Pikku-Heppahan nyt vaan on niin super. Se ei sanoja enää kaipaa. Aivan mahtava pieni poninpallero. Pihassa leikkelee ruohoa, on Pandan matkaseuralaisena pidemmillä reissuilla ja tarhaa sen kanssa kenelle tarvetta.

Sakke porskuttaa menemään tavalliseen tapaan. Pitää pojat aisoissa laitumella ja tekee hienosti myös töitä. Sakke sai myös huipun ponikuskin!
Sitten 4-vee iso ruunanrupsukka on tutustunut esteisiin ja maastoon. Ihan huipputyyppi vaikka alkuun en hevosesta juuri tykännyt. Ja se on ihan hevonen, yli 170 säkäinen. Ikuisena ponityttön tuntui alkuun vähän hurjalta, kun tuntui että hevosta on kaksi metriä eteen, kaksi metriä taakse ja kaksi metriä alas. Onneksi tämän ponin pöllöilyt ja kokeilut on ainakin toistaiseksi jäänyt. Nyt se on rennon letkeä ja etenee hurjaa vauhtia. Lyhyessä ajassa on päästy paljon eteenpäin ja olen oppinut millaista ratsastusta tuo persoona vaatii. Olisihan se helppoa, jos kaikki toimisi ns. minun tyyliini, mutta kun jokainen hevonen on erilainen ja vaatii erilaista ratsastusta. Mutta se jos mikä opettaa.
Maukkaa ohjasajettiin elämänsä toisen kerran ennen laidunlomaa. Ei siis hetkeen olla vielä kärryttelemässä. Nyt jässikkä painii toisen orin ja ruunien kanssa pellossa. On kyllä hetkessä miehistynyt hurjasti. Nuorten welshien näyttely jäi harmittavasti väliin, kun isäntä reissussa. Jos sitten welsh showhun päästäisiin ainakin Hippoksen kehään näytille.

Muita ei ole kertakaikkiaan ehtinyt käydä liikuttamassa. Päivät piteni, mutta mihin kaikki aika on kadonnut? Tosin, tulihan tässä laiduntakin paukutettua kymmenisen hehtaaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti