tiistai 9. elokuuta 2016

Esteponit!

Vaihtelu virkistää, vai miten se meni. Hyvin sujuneiden estetreenien innoittamana lähdettiin Sappeeseen harjoituskisoihin hakemaan taas uusia kokemuksia. Ja hyviä kokemuksia sieltä tulikin.


Pieni Harmaakin pääsi mukaan. Eikä suinkaan vain matkaseuraksi, vaan ihan radalle asti. Puksutteli aivan superponiratsastajan kanssa puhtaan radan ristikkoluokassa! Minä kun olin valmistautunut siihen, että poni vähintään pinkoo radalta parin ensimmäisen esteen jälkeen pois. Ei yhtään pöllöilyjä tai ohimenoja radalla. Verryttelyssä tarjosi vähän pukittelua. Tämähän oli ponin ensimmäinen estekisa ja ensimmäinen kunnon rata. Sakkekin oli poniratsastajan kanssa tavan mukaan ruusukkeilla.

Pandan kanssa mentiin korkeudet 70cm ja eka 80cm rata. Ei yhtään pöllömpi poni, kun toisessa vaiheessa tehtiin niin tiukat tiet, että voitettiin 60/70cm ja 80/90/100cm luokassa napsaistiin toinen sija. Vähän poni alkoi väsyä 80cm radalle, mutta jaksoi tsempata hyvin loppuun asti. Ja ei yhtään elkeitä stoppailuista tai muista hölmöilyistä. Hyvällä sykkeellä poni hyppäsi mm. vinot linjat yhtään epäröimättä. Kyllä siitä vielä esteponia leivotaan ja nyt vain ne kenttäkvaalit hakemaan...

Myös 4v pv oli mukana ja sijoituksille päästiin senkin kanssa 70cm radalla, vaikka yksi puomi viimeiseltä esteeltä alas tulikin. Se taas oli minun virheeni, kun päästin hevosen liian pitkäksi. Sen verran fiksu ja kiva tuo 4-vuotias ettei olisi ollenkaan mahdotonta startata sen kanssa ensi kaudella Noviisisarjaa.
'


Muuten tätä hurmaavaa nuorisoa on alkanut taas piisata. Pihassa on tekemätön melkein 3-vuotias PRE-risteytys ori. Aika varauksellinen ja epäluuloinen kaveri, mutta eiköhän se saada satulaan laitettua. Viikko töitä takana ja liikkuu nyt kaikki askellajit liinassa protestoimatta satula selässä. Jännittyy kyllä kovasti pienestäkin, että selkään ei taida olla vielä hetkeen asiaa...

Pihaan tuli myös toinen ori, 4-vuotias suomenhevonen, joka on yllättänyt laadukkuudellaan. Sen kanssa toivottavasti pidempiaikainen yhteistyökuvio luvassa.

Sitten eräs hurmaavan kaunis 3-vuotias suokkipoika on aloittanut ratsun uran oikein mallikkasti, mutta tämä kaveri ei majaile tässä kotona. Liinaharjainen tukkajumalainen läsipää on kyllä niin kaunis, että sellainen saisi koristaa jokaista maalaistalon pihapiiriä.Ja kohtahan se Maukkakin kaivetaan laitumelta kotiin ja pitäisi sitäkin vähän työstää. Saada ajo-opetus pakettiin ja opettaa pyörimään vähän liinan päässä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti