tiistai 11. lokakuuta 2016

Mänttä 8.10.

Kyllä nämä reissut voi olla surkuhupaisia. Kyllä on Pullista (rakas hevosauto, nyt entistä rakkaampi) kova ikävä... Pullis odottaa siis pientä pintaremonttia, että ilkeämielinen katsastusmies antaisi ajoluvan.

Tosi vajavaiset yöunet oli taas takana, kun yski tirriäinen tuli potkimaan yöksi viereen. (Siis miksi se on aina niin vallaton silloin, kun isäntä on yöt poissa?) Ja ponit veti taas ikkunan alla aamuyön hepuleita. Aamutalli ja kisakamat autoon. Yksin lastaten pari ponia lainatraikkuun. Kyytiin saatiin, kun tokaluokkalainen vähän äiskää avitti. Laina-autolla liikenteeseen. Sitten kesken matkan räjähtää rengas trailerista. Sitten sen palat vielä sinkoavat vastaantulevaan autoon. Ponit suhtautuivat tilanteeseen hienosti. Siellä ne heinää natustivat tyytyväisenä. Onneksi kumpikin tottuneita matkaajia! Lupaavasti alkanut aamu. Sitten odotetaan apukäsiä ja selvitetään tilannetta. Lopulta saadaan rengas vaihdettua ja matka jatkui. Siinä kohtaa teki jo mieli kääntyä kotiin!

Hups!


Kisapaikalla vähän liian vähän käsipareja. Vähän tiukat aikataulut siihen nähden, että luokassa 8 lähtijää ja minä starttaan kolmella. Verkkaan kaikki kolme ponia ennen luokan alkua. Kenttä tosi pehmeä ja epätasainen, verkat kovin lyhyitä ja aika turhauttavia, kun ei voi kunnolla laukata tai hypätä.

Rata on pienessä maneesissa ja nuorille pari aika tiukkaa tietä. Ei hyvä.

Ekana 60-70 cm rata ja Poppeli. Maneesissa ihan ok. Vähän jää pohkeen taakse eikä oikein ime esteille. Maneesiin siirtyminen sai vissiin ponin vähän lukkoon. Kolmannelle esteelle, okseri tulee huono tie. En saanut ponia kunnolla kulmaan (kun siellä mörköjä!) ja huono linja. Siitä perusradalta 4vp kuskin itsensä mokaamana. Muuten puhtaasti. Riitti kuitenkin toiseen sijaan.

Pandalla sama rata. Innokas poni, mutta ekalle verryttelyhypylle maneesissa stoppi. Hah. Lupaavastippa alkoi. Otetaan uusiksi, hyvä loikka yli ja aloitetaan rata. Sujuva, poni on energinen ja innokas. Perusrata puhtaasti. Toisessa vaiheessa hätiköintiä pelottavalle tehdasesteelle ja siitä pudotus. Muuten ok vaikka pitkät tiet. Riitti kuitenkin ykkössijaan.

Sitten puoliverinen. Pieni ja ahdas maneesi isolle hevoselle. Vaikeita tiukkoja teitä. Sarjalle asti puhtaasti, siinä huono sisääntulo ja luisuminen b-osalta ohi. Sen jälkeen jatkui ihan ok, mutta seiskalle huono tie, hevonen vähän vinossa, lapa edellä ja ohi. Sitä jumpattiinkin pariin otteeseen ennen kuin jatkettiin rata loppuun. Siis hyl. Tarkoitus oli startata toinenkin luokka luokan ulkopuolisena, mutta ahdas rata ei hyvä tuollaiselle honkkelille junnulle. Ja ihan mun typerä moka tuo tie. En tiedä miksi en ratsastanut sieltä, mistä suunnittelin ja saanut paremman tien. Joku totaalinen black out kesken radan.

Sitten 80cm. Poppeli ja mun moka. Rataa vain nostettiin, mutta pelottavaan tehdasesteeseen olikin tullut uudet täytteet. En kävellyt rataa siis tässä vaiheessa, kun se oli muuten sama ja muutenkin ponien vaihtelu oli vähän mutkikasta. Vasta radalla huomasin, että hei, se este onkin muutettu. Siihen otettiin sitten kaksi kieltoa, jolta olisi ehkä vältytty jos olisin näyttänyt sen esteen etukäteen. Tyhmä minä.

Pandan kanssa sama rata. Ihana poni, kuuliainen ja energinen. Jes. Sarjalta pitkä tie okserille ja mitä minä teen? Jään fiilistelemään. Miksi? Jalka ei ole kiinni ja poni yhtäkkiä stoppaa. Ihan totaalinen kuskin nukahtaminen radalla. Ei, sitä ponia ei voi yhtään jättää tukematta vaikka se kuinka olisi esteelle imemässä. Sitä on ratsastettava ja tuettava koko ajan. Koskahan minä sen oppisin? Rata jatkui puhtaasti, mutta vähän hapuillen, kun rytmi katosi jonnekin. Perusradalta siis 4vp. Muuten todella kivasti toimiva poni, joka ei hepuloinut vaikka olikin ihanan energinen ja voimakas. Siis sellainen, että se moottori kävi kunnolla. Pandasta jäi huippufiilis, mutta noi typerät mähellykset kirvoitti omaa mieltä. Mutta aamu alkoi jo niin lupaavasti, että ehkä tämä oli siihen nähden ihan hyvä päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti