maanantai 12. joulukuuta 2016

Kisakausi 2016 ja ensi vuoden tavoitteet

Tämä vuosi on kisojen osalta jo paketissa, kun ei mitään uutta tykkiä ole nyt alla.

Voisi ensin vilkaista katsauksen viime vuoden tavoitteisiin ja menneeseen kisakauteen. Tavoitteena oli vakiinnuttaa Pandan kanssa HeB taso ja starttailla HeA tasolla. Tavoitteet saavutettu! HeB taso vakiintui hyvin yli 62% tuloksiin. HeA tasollakin tuli kivoja onnistumisia. Ponibreeders oli myös tavoitteena. Se oli yksi surkeiden sattumusten sarja. Siihen nähden, kuinka "epäpuhdas" poni mielestäni oli, saatiin ihan ok tulokset kuitenkin. Olisi vain kiva tietää, että mihin se olisi terveenä yltänytkään! No, sitä turha enää märehtiä ja edelleen etsitään syytä ponin outoon liikkumiseen.

Kesällä ensi kaudelle oli jo mietinnässä HeA tason vakiinnuttaminen ja joku VaB startti. Sinne asti ei päästä. Tavoitteena on vain saada poni terveeksi ja tiineeksi hienosta suorittajaorista Storhaugs Crusader. Hauska sattumus sinänsä, että kuolasin oria jo pari vuotta ennen kuin se Suomeen tuli. Satuin sen hintatietojakin kyselemään ja isäntää houkuttelin Norjan reissulle. Ja nyt ori on melkein "naapurissa". Hienoja jälkeläisiä jättänyt ja itsekin 120cm tasolla hypännyt cobi ori. Kaveri kyllä totesi, että päästäkseni varsan kanssa samaan kuin Pandalla, niin siinä menee taas se 7 vuotta... Ehkä ei ajatella määränpäätä vaan sitä matkaa, niin ei ala masentamaan tässä kohtaa.

Panda vuonna 2014 parin päivän ikäisen Maukan kanssa


Poppelin kanssa yhteistyö jatkui syksymmällä harmillisen poniratsasajan takaiskun takia. Ponille haettiin lisää kisarutiinia radoilta ja yllätti millainen estetykki sieltä kuoriutuukaan.

Maukka kävi Hippoksen kehässä sekä Welsh Showssa. Muuten jätkä onkin saanut olla möllötellä. Ja ruunattiinhan se syksyllä myös. Ensi vuonna jätkä sisäänratsastetaan toisen junnuhevosen kanssa varmaan samaan aikaan. Katsotaan kevään korvalla molempien ulkonaista olemusta, että näyttääkö siltä että selkään olisi asiaa. Ehtii sen laidunkauden jälkeenkin jos siltä näyttää. Hippokselle olisi syytä poni myös viimeisen kerran vilauttaa, jos vain on yhtään sen näköinen.

Sakke sai uuden ponikuskin ja myös yksi omista muksuista on innostautunut sen kanssa valmennuksiin asti. Huippua. Vielä se nostaa harrastuksen pariin ja kisakentille uusia innokkaita lapsukaisia. Tavoitteena on ensi kausikin (ja seuraava ja seuraava...)pitää ponivaari vielä iskussa. Lisää treeniä ja liikuntaa sille vielä saatava, nyt ollut aika kevyellä omienkin kiireiden takia.

Wpb? Mitäs sille? Laatuponikisa 2017? Siihen on vielä matkaa, mutta jos se tästä nyt alkaa toimia, niin mikä jottei. Keväällä parit pikkukisat esteillä ja HeC ratoja, kesällä HeB nuorten luokkia? Toisaalta, poni pitäisi myydäkin... Tai sitten ehkä kuitenkin pitää itse?

Suokkiori pääsee varmaan ainakin kouluaitojen sisäpuolelle ja ehkä jotain pientä esteluokkaakin voisi keväällä kuvitella. On ainakin ihan mallikkaasti maneesireissuilla käyttäytynyt nuoreksi oriksi, että sen puoleen ei tarvitse jännittää.

Muutama muu projekti on työn alla myös, mutta niiden kestosta tai tarkemmista tavoitteista ei uskalla vielä aavistella. Pv:llä ollut suunnitelmissa Noviisisarja, jos ei sairastele, valkeille unelmille pitäisi saada kisatuloksia ja pari muuta suokkia on myös ratsastettavana, joiden kanssa voisi kouluaitojen sisällä pyörähtää.

Itsellä tavoitteena saada parit istuntavirheet korjattua ja tietysti kehittyä, kehittyä ja kehittyä niin ratsastajana kuin hevosen käsittelyssäkin. Laadukkaaseen valmennukseen on koitettava panostaa enemmän.

Katsotaan, mitä ensi vuosi tuo tullessaan, tähän vuoteen on ainakin mahtunut aivan mahtavia hevosia ja hevosihmisiä!


3 kommenttia:

  1. Hyviä tavoitteita! Erityisesti tykkään tuosta astutussuunnitelmasta. Ori näyttää ainakin kuvien perusteella aivan huikealta, pitäisi päästä joskus katsomaan sitä aivan livenä.

    VastaaPoista
  2. Komea on ori ja rohkeasti hyppää! Tosin ratsastettavuus ei ihan näyttänyt olevan helpoimmasta päästä, mitä nyt muutamasta estekisavideosta pystyi päättelemään.

    VastaaPoista
  3. Se on hieno, livenäkin! Ja jättänyt hienoja jälkeläisiä. Luonteeltaan ja ratsastettavuudeltaan todella kiva ja kisaluonnettahan tarviikin tuolla tasolla olla.

    VastaaPoista