keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Muiden puheet? Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos!

Talvikuvia, kaikkien copy Paula Luuri
En yleensä välitä mitä minusta tai tekemisistäni puhutaan. Tai en kyllä välitä siitä nytkään, mitä minusta puhutaan. Ostin siis uuden hevosen. Se on vaikuttanut aiemmin täällä Pirkanmaalla, vaikka sen Etelä-Suomesta nyt hainkin. Heti hevosen ostettuani alkoi kuulua korviini, että "Ai sä ostit SEN!? Sehän on aika raju ja vaikea", "Se ei ole sitten mikään junnuhevonen", "Se hevonen on hullu", "Siinä on...aika paljon hevosta", "Varo, se on tosi nopea ja isoliikkeinen, nopeampi kuin ponit", "Se voi hypätä sitten toosi isosti".Näiden kaikkien kommenttien olen antanut vaikuttaa itseeni. Itseasiassa valehtelematta valvoin pari yötä hevosen ostettuani, että minkä hullun hevosen minä meninkään ostamaan. Voin myös tunnustaa, että olen myös ratsastanut hevosta todella, todella huonosti heti alkuunsa. Vähän käsijarru päällä koko ajan varmistellen, koska sehän voi tehdä mitä vaan ja olla ihan hullu. Valmentaja onneksi tuntee hevosen ja rauhoitteli mieltäni, se ei ole mitään welshien ja muiden nopealiikkeisten ponieni jälkeen. Se on kyllä totta. Onhan siinä liikettä ja nopeutta, mutta ei vedä ainakaan vielä Pandan nopelle ja lennokkaille muuveille vertoja.

En silti luota vielä hevoseen yhtään. Vähän jotenkin jännitän itsekin helposti ja hevonen on ilman minun jännitystänikin helposti kuin viulunkieli. Pienestä oravanpyörästä ollaan onneksi alettu pääsemään pois. Ollaan maastoiltu, käyty valmennuksissa ja muuten vain treenailtu ja tutustuttu toisiimme. Hevonen on hieno. Siinä on paljon hevosta, sitä ei käy kieltäminen, mutta ei se onneksi mikään hullu ole. Vähän spooky ja nopea toki, mutta vielä hyvällä tavalla.

Luulen, että kun tästä päästään samalla aaltopituudelle, alkaa yhteistyö sujua hienosti. Ja pitäisi muistaa, ettei anna toisten puheiden vaikuttaa. Antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Enhän minä muidenkaan kanssa ole antanut puheiden vaikuttaa vaikka taustat tiennytkin. On ollut yhtä jos toista rodeokonetta tai muuten hepuloivaa tapausta. Ehkä niitä puheita kuuli nyt vähän joka suunnalta? Yleensä muiden tapauksessa se on ollut vain omistaja, joka on kertonut ongelmista ja reaktioista. Nyt vain itse rennolla fiiliksellä ja luottaa siihen omaan perstuntumaan ja vain ratsastaa. Puhukoot ja huudelkoot muut mitä lystäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti