maanantai 23. huhtikuuta 2018

Lyhyesti pikaiset kisakuulumiset


Helmikuussa pyörähdettiin ekat koulukisat Hugon kanssa heti 2-tasolla. Korpilahdella perus K.N. Special. Hugo oli rento, hyvä ja tosi kiva. Ratsastaja ei vain ollut yhtään kouluratsastusmoodissa. Sitä pilkunviilausta... Voltit oli jotain muuta kuin 10m ja sitä rataa. Hevoseen olin tosi tyytyväinen, omaan radan läpi lasketteluun en. Oltaisiin oltu tasaisella radalla sijoituksilla jos olisi vähän ollut enemmän hereillä ja tarkkana.

Myös wpb pyörähti piukeilemassa aitojen sisällä. Ihan ok pätkiä, mutta vielä kovin jännittynyt ja epätasainen. Kyllä se siittä, ponihan on superhieno.

Maaliskuussa käytiin loikkimassa Hugon kanssa 1-tasolla esteitä. Turvallisesti 90cm sijoituksella ja 100cm perusradalta 0 ja toisesta vaiheesta harmittava hylky. Olisi pitänyt vähän varmemmin ratsastaa ekan stopin jälkeen. Muuten hevonen oli todella hyvän tuntuinen. 90 cm radalla pääsi ratsastamaan aikaa ja 100cm radalla oli vain tavoitteena sujuva ja hyvä rata.

Maaliskuussa käytiin myös Niihamassa juoksemassa Hugen kanssa pari rikkonaista koulurataa  (HeB ja HeA) huonoin prosentein. Verkassa hevonen oli pätkittäin superhyvä, mutta radalla sitten tosi piukea ja vahva. Itse myös todennäköisesti vähän taas jännityin, kun hevonenkin jännittyi ja oravanpyörä on valmis. He B:n aikana hevonen rentoutui loppua kohti ja rata parani. HeA oli toisessa maneesissa ja siellä Hugo heittäytyikin laukassa toosi vahvaksi. En saanut sitä enää kunnolla pakettiin vaan tuli rikkoja ja oli yhtä häsläämistä.

Huhtikuussa Vesilahdella starttasimme edellisestä suivaanutneena (silmäniskuhymiö) HeB ja HeA. Beestä tulikin sijoitus tasaisella  hyvällä radalla. A:n radalla ratsastin väärän tien, mutta siitä huolimatta yli 63%. Pääasia että hevonen oli rento ja tasainen.

Korpilahdella maneesi ei ole Hugolle pelottava ja se hyppää rentona erikoisemmatkin esteet.


Huhtikuussa lähdimme myös starttaamaan ensimmäiset 2-tason estekisat Korpilahdelle. 100cm lähdettiin hakemaan puhdasta rataa ja sehän sieltä napsahti sjioituksen kera. 110cm radalta tavoitteena oli vain päästä ensimmäinen vaihe maaliin. Mutta kas kummaa perusradalta puhdas nolla ja toisesta vaiheesta kuskin aiheuttama puomi sarjalta. Supertyytyväinen hevoseen ja myös omaan ratsastukseen. Toki se puomi alkoi heti kismittämään, kun olisimme ilman sitä voittaneet koko luokan. Mutta pääasia, että 100cm tuntuu helpolta ja kivalta ja 110cm ei myöskään aiheuta (ratsastajassa) polvien tutinaa.

Jotta tuo yksi maaliin asti saavutettu 110cm ei olisi vain sattuman kauppaa ja hyvää tuuria,  lähdimme vielä Niihamaan hyppäämään hallikisoihin 110cm 2-tasolla. No, Niihamassa on vissiin isossa maneesissa joku joka saa tuon hevosen aivan piukeaksi. Se oli sitä maaliskuussa kouluradalla ja se oli sitä nyt myös esteradalla. Veryttely sujui hyvin ja hevonen oli pääosin rento, mutta verryttely olikin pikkumaneesissa. Vähän meinasi ottaa jossain kohtaa kierroksia verryttelyn aikana, kun tuli ahdasta, mutta silloin siirryin sieltä hetkeksi pois. Radalla hevonen olikin tosi piukea ja vahva ja itse jäin myös sitten sitä vähän turhan paljon pitämään. Hylkyhän sieltä napsahti ja olin vähän ulalla, kuinka hevosta ratsastaa, kun se heittäytyy tuollaiseksi. Oppia tuli taas tästäkin.

Nyt vain tasaisia ja sujuvia ratoja 100-110 tasolta. Onneksi alkaa ulkokausi, niin päästään tuollaisista maneesimöröistä ja verryttelyissäkin on yleensä enemmän tilaa. Treenit ovat Hugon kanssa sujuneet hyvin niin sileällä kuin esteillä. Koulupuolella se on väläytellyt itsestään huiman hienoja pätkiä, että nyt vain kovaa treeniä, että saisi sen esiin radoillakin.


Mehän näytetään ihan vakavasti otettavalta esteratsukolta ;)

Haura-tamma on ollut aikataulusyistä aika vähällä liikutuksella, mikä näkyi viime valmennuksessa. Etenkin hyppytauko näkyy. Se on hevonen, joka tarvitsee selkeästi säännöllistä liikuntaa. Ei siksi, että olisi kuuma vaan siksi että on notkeampi ja paremmin avuilla. Onhan se edelleen hyvin raakile, että töitä, töitä nyt vain että saa sen tänä vuonna vielä radoillekin.

Pandan tissit on täyttyneet maidosta! Ajattelin sen kantavan taas sen 12kk, mutta taitaa tullakin aikaisempi varsa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti