torstai 17. toukokuuta 2018

Rusettikone!

Niihama on paha paikka, se tuli tuon hevosen kanssa todettua.

Mutta nyt on Hugon kanssa valmennus kunnossa ja olen saanut hevosesta uudenlaista otetta. Esteillä ja koulussa hyvät valmentajat, jotka ymmärtävät tuollaista "spookya" hevosta ja olen saanut hyviä vinkkejä jatkoon ja sen myötä tuntuu hevonen myös luottaa minuun koko ajan enemmän. Jotain on nimittäin tapahtunut, kun nyt hevonen tikkaa tasaista tulosta. Olenko minä yhtäkkiä oppinut ratsastamaan? Vai onko vain yhteistyö löytynyt? Hevosen kanssa kierretty riittvästi, että se on rutinoitunut? Vai onko tämä vain hetkellinen vaihnko?

Hämeenkyrössä oli helatorstaina luvassa ensimmäiset ulkokisat. Arvoin loppuun asti, että mennäkkö turvallisesti 90cm ja 100cm vai lähteä kuitenkin sinne 110cm radalle ja ehkä hakemaan se hylky. Niihaman jälkeen ei isompi rata kamalasti houkuttanut, vaan halusin hevoselle nyt vain sujuvat radat ilman stoppeja. Valmentajan patistamana ilmoittauduin kuitenkin 100cm ja 110cm luokkiin.

Kisapaikalla hevonen oli ihan kivan oloinen ratsastaa, vähän säpsyi verkkaa maneesissa ja koitti jäädä maneesin oville pompottelemaan. Hugo otti heti ekana stopit pienille verkkaesteille, mikä ei lisännyt luottoa, mutta ajatuksena oli vain saada hevonen radalta maaliin. Ulkokentälle päästyämme näytin sille ohimennen vesimaton ja aaltolankun. Molemmista reaktiot oli ylös tai karkuun. Jaa-a, siinä tuli hetken mietittyä että kuinkahan mahtaa stoppi tulla jommalle kummalle ja tiedostin, että tarvitaan varmaa, hevosta tukevaa ratsastusta.

Mutta kun metrin radalle päästiin, tuntui hevonen hyvältä. Se oli menevä ja imi esteille. Paikoitellen oli jopa turhankin vahva. Pari säpsyä se otti ulkopuolisista tekijöistä, mikä kostautui parissa lähestymisessä, mutta silti sujuvasti yli. Toisessa vaiheessa pääsin ratsastamaan myös aikaa, kun hevonen tuntui superhyvältä ja rennolta. Tuloksena 0/0 ja toinen sija. Superhyvillä fiiliksillä hyppäämään 110cm arvostelulla AM5. Ajattelin, että perusradalta maaliin riittää meille. Mutta kas, sujuva rata ja pääsimme siis myös toiselle kierrokselle. Aikaa en uskaltanut lähteä ratsastamaan, mutta se riitti silti ykkössijaan. Olin aika äimänä, helpottunut ja tietysti suunnattoman iloinen. Mutta parasta oli se yhteistyön tunne Hugon kanssa.
Helatorstain jälkeen oli yksi kevyempi huilipäivä ja sitten suunnattiinkin Pohtiolammelle koulukisoihin. Lauantaina Hugon kanssa tuupattiin He B ja He A radat. Molemmat tasaisia, pääosin rentoja ja sujuvia. He B radalla yksi rikko, mutta yli 66% ja kakkossija. He A:ssa pientä jännitystä, mutta ei rikkoja ja prossat 62,7%. Tosi tyytyväinen hevoseen, oma ratsastus He A:ssa olisi saanut olla parempaa, mutta pitkä päivä ja kesän ekat helteet verottivat ainakin ratsastajan mehuja. Pääasia oli hevosen tasaisuus. Tuomarit eivät olleet enään mörköjä ja pienet jännitykset saan ratsastettua pois.

Sunnuntaina mentiin vain perus K.N. Special, kun ajattelin että pääsee ajoissa kotiin. Siistillä tasaisella radalla 67,1% ja kolmossija, sekä kehotus siirtyä He A luokkiin. Suuntanahan on Hugon kanssa vaativat luokat, mutta ensin halunnut sen tasaiseksi ja rennoksi radalla, mikä nyt ilmeisesti saavutettu. Toki aikamoisella helteellä saattoi olla osuutta asiaan. Nyt sitten satunnaisia HeB ratoja, pääosin katseet HeA luokkiin ja sitten joskus ja jouluna starttaillaan se vaativa. Hiomista liikkeissä on vielä paljon, mutta pääasia, että perusasiat alkavat olla sujuvia.Aika huikea viikko ja vähän käsittämätön olo. Yhtäkkiä hevonen alkaa tikata noin tasaista tulosta. Tätähän on haettu ja haluttu, mutta vähän epäuskoiset fiilikset silti. Voisiko tämä olla jatkuvaa...? Vai räväytetäänkö seuraavissa kisoissa parit hylyt tai heikot prosentit? On totta, että olen saanut hevosesta nyt "otteen" ja olemme koko ajan enemmän samalla aaltopituudella, mutta jatkuuko tämä...


Panda taas vain hautoo varsaansa. On aika tuskaisen paksu tamma. Ei se paljon tarhassa liiku. Syö ja torkkuu näillä helteillä. Nyt olisi mitä parhaimmat kelit pyöräyttää varsa maailmaan. Yli 330 vrk jo takana, mutta se varmaan kantaa taas lähemmäs 360vrk...

2 kommenttia:

  1. Hienoa että teillä on lähtenyt sujumaan kisaaminen noin hyvin! Ja vielä molemmissa, se koulussa että esteillä :) oih, tulisipa varsa jo, olen käynyt täällä kurkkimassa jokojoko...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei ole talven treenit menneet hukkaan. Josko ensi yönä varsa tulisi...

      Poista